کدام کمپرسور هوا برای کسب وکار شما مناسب است؟
کمپرسورهای هوا از ضروریترین وسایلی هستند که در کارخانهها ، بیمارستانها ، کارگاههای صنعتی وساختمانی یافت میشوند، آنها میتوانند به عنوان منبع انرژی برای ابزارهای بادی یا الکتریکی استفاده شوند. انواع مختلفی از کمپرسورهای باد وجود دارد که هرکدام قابلیت ها و معایب خاص خود را دارند.
کمپرسورهای هوا بر اساس مکانیسم داخلی خود به عنوان جابجایی مثبت (Positive displacement) یا جابجایی دینامیکی (Dynamic displacement) طبقه بندی می شوند. چهار نوع متداول از کمپرسورهای باد که مشاهده خواهید کرد عبارتند از:
۱. کمپرسور روتاری اسکرو Rotary Screw Compressor
۲. کمپرسور هوای پیستونی (رفت و برگشتی) Reciprocating Air Compressor
۳.کمپرسور محوری Axial Compressor
۴.کمپرسور گریز از مرکز Centrifugal Compressor
در مقاله زیر به بهترین موارد استفاده از هر کدام از انواع کمپرسورهای باد می پردازیم تا تصمیمی آگاهانه برای پروژه خود بگیرید.
۱. کمپرسورهای روتاری اسکرو:
کمپرسورهای اسکرو چرخشی از ساده ترین انواع کمپرسورهای هوا برای مراقبت هستند، زیرا مجهز به سیستم خنک کننده داخلی هستند و نیازی به نگهداری زیادی ندارند. آنها معمولاً ماشینهای بزرگ و صنعتی هستند که میتوانند با روغن، روغن کاری شوند یا در موارد استثنا بدون روغن کار کنند.

کمپرسور روتاری اسکرو
کمپرسورهای چرخشی هوا از طریق دو روتور (مارپیچ) داخلی که در جهت مخالف می چرخند، انرژی تولید می کنند. هوا بین دو روتور متضاد محبوس می شود و درون محفظه فشار ایجاد می کند. به دلیل وجود سیستم خنک کننده داخلی(رادیاتور)، این کمپرسورهای باد برای استفاده مداوم طراحی شده اند و قدرت آنها از ۵ اسب بخار تا ۳۵۰ اسب بخار است.
۲. کمپرسورهای رفت و برگشتی:
نوع دیگری از کمپرسورهای محبوب، کمپرسور رفت و برگشتی است. اینها معمولاً در محل های کاری کوچکتر مانند گاراژها و پروژه های ساخت و ساز منازل مسکونی یافت می شوند. برخلاف کمپرسور اسکرو دوار، کمپرسور رفت و برگشتی برای استفاده مداوم طراحی نشده است. کمپرسور هوای رفت و برگشتی دارای قطعات متحرک بیشتری نسبت به کمپرسور پیچی چرخشی است و این قطعات برای حرکت نرمتر با روغن، روغن کاری می شوند.

کمپرسور هوای پیستونی
این نوع کمپرسورهای هوا از طریق یک پیستون در داخل یک سیلندر کار می کنند که هوا را فشرده و جابجا می کند تا فشار ایجاد شود. کمپرسورهای رفت و برگشتی می توانند در تغییرات تک مرحله ای یا چند مرحله ای عرضه شوند که بر محدوده فشاری که می توانند به دست آورند تأثیر می گذارد.
هنگامی که به قدرت بیشتری نیاز دارید، کمپرسور چند مرحله ای مناسب کار شماست. در حالی که کمپرسورهای تک مرحله ای کار را برای پروژه های کوچکتر مانند نجاری و فلزکاری (کارهای سبک)انجام می دهند، کمپرسورهای چند مرحله ای نیروی مورد نیاز برای ساخت و ساز شدید، مانند مونتاژ خودکار و تعمیر و نگهداری را فراهم می کنند. کمپرسورهای رفت و برگشتی چند مرحله ای می توانند تا ۳۰ اسب بخار قدرت داشته باشند.
۳. کمپرسور محوری:
کمپرسورهای جریان محوری از چند بخش پرههای دوار و ثابت (یا استاتورها) تشکیل شدهاند که از طریق آنها هوا به موازات محور چرخش کشیده میشود و در حین عبور از هر مرحله بهصورت تدریجی فشرده میشود.
یک کمپرسور محوری معمولی از یک درام تشکیل شده است که تیغه هایی با هندسه خاص به آن متصل می شود. همانطور که کمپرسور هوا را به صورت محوری می مکد و سطح انرژی آن را با جریان دادن هوا از طریق پره های روتور که می چرخند و گشتاور بر روی هوا اعمال می کنند، افزایش می دهد.

کمپرسور محوری
کمپرسورهای محوری معمولاً در پروژههای ساختمانی استفاده نمیشوند، بلکه در موتورهای پرسرعت کشتیها یا هواپیماها یافت میشوند. آنها دارای راندمان بالایی هستند اما بسیار گرانتر از انواع دیگر کمپرسورهای هوا هستند و می توانند تا هزاران اسب بخار قدرت داشته باشند، به همین دلیل است که آنها عمدتاً برای تحقیقات هوافضا در نظر گرفته شده اند.
۴. کمپرسور گریز از مرکز:

کمپرسور گریز از مرکز
کمپرسورهای هوای گریز از مرکز، هوای ورودی را از طریق دیفیوزر کند و خنک می کنند تا انرژی ایجاد شود. به دلیل فرآیند فشرده سازی چند فازی، کمپرسورهای گریز از مرکز می توانند در یک ماشین نسبتا کوچک مقدار زیادی انرژی تولید کنند.
آنها به تعمیر و نگهداری کمتری نسبت به کمپرسورهای دوار یا پیستونی نیاز دارند و برخی از انواع آن می توانند هوای بدون روغن تولید کنند. آنها معمولاً برای سایتهای ساختمانی با تقاضای بیشتر مانند کارخانههای مواد شیمیایی یا مراکز تولید فولاد استفاده میشوند، زیرا میتوانند به قدرتی حدود ۱۰۰۰ اسب بخار برسند.
حال که با مطالعه این مقاله دیدگاهی مشخص نسبت به انواع کمپرسورها و موارد استفاده آنها پیدا کردهاید میتوانید با مشاوران ما جهت خرید کمپرسور اقدام فرمایید.